7.14.2006


Picknick

Det är sommar, det är varmt, solen är framme - perfekt picknicktid. Det ska vara så enkelt som det bara kan bli, och ändå, så underbart och lyxigt. Huvudsaken är att äta saker som är lätta att ta med sig och som inte kladdar, samt att ta med sig lugn och koncenatration på det man gör - inget stress, inga tankar på vad man ska göra sen eller imorgon. Bara njuta!

Tips på saker att ha med sig på picknick:

¤ Baguetter med fyllning som får ligga i ugnen ett tag, och sedan viras in i plast för att hålla värmen. Förslag på fyllningar; - Stekt zucchini, tomat, pesto, mozzarella, soltorkade tomater. - Rökt lax, philadelphiaost, tomat, salladsblad. - Rostbiff och potatissallad.

¤ Paj - pajskal av vetemjöl, olivolja, lite vatten och salt, fyllning av vad du har i kylen; kanske lite lök, tomater, paprika, kött?

¤ Sallad, exempelvis en färdig salladsblandning i påse som man bara behöver skölja, kanske lite körsbärstomater och ost, allt i en låda eller bunke som är lätt att ta med sig.

¤ Tunnbrödsrullar med röror, t.ex skagenröra eller potatissallad och lax/rostbiff.

¤ Sallad på matvete, sockerärtor, cannelinibönor, grillad paprika, salladsblad, och till det färdiga spett med t.ex kyckling.

¤ Pasta- , couscous- eller potatisssallad med rostbiff, skinka, lax eller sill.

¤ Ostar, kex, vindruvor och kanske lite annat gott till efterrätt.

¤ Jordgubbar!

Möjligheterna är egentligen oändliga. Planerar man bara smart så behöver maten inte alls bli svår att ta med sig eller äta; plasttallrikar, många bestick, servetter och plastbunkar att förvara maten i är bra att ha. Drick något kallt på flaska (cider, saft, vatten, läsk, vin) eller kanske något varmt på termos (varm choklad, kaffe, the). På vår picknick, som ni ser bilder ifrån, åt vi fyllda baguetter, lökpaj, brytbröd, sallad, ost, kex, vindruvor och sist en varsin bit riktigt mörk choklad. Helt perfekt!